На 4 февруари 2016 г., в клуб „Перото“, НДК, София Информационният портал за неправителствените организации в България (ngobg.info) раздаде годишните си награди за шеста поредна година.

Специалната награда „Най-верен последовател" получи Васил Панчаров, Изпълнителен директор на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България /НАСО РБ/.

Същата бе присъдена за редовното и най-широко разпространяване на материали и съобщения от Портала на НПО сред секретарите на общини и партньорските организации, чрез активното използване електронните публични инструменти на асоциацията /интернет-страница, специализирана група и сайт във Фейсбук/.

Ето и малка статистика за Портала за НПО през 2015 г.:

Базата данни с НПО съдържа вече над 13 500 регистрирани организации. През есента на миналата година към регистрираните над 6000 потребители на Портала, бяха добавени и всички останали НПО от Централния регистър за ЮЛНЦ в обществена полза към Министерството на правосъдието. По данни на Gemius, Порталът има над 20 000 уникални потребители месечно, като над 55 % от тях са с магистърска или докторска образователна степен, над 10 % са ученици, а голяма част от останалите – студенти. Всеки месец посетените страници на Портала са над 100 000. Седмичният бюлетин достига до 6350 абонати. През 2015 г. има 390 регистрирани доброволци, които търсят своята кауза, в която да се включат. Това са хора от различни възрасти, професии и имат интереси в много и различни сфери.

Наградите са признание към онези граждански организации, потребители на Портала, които редовно информират широката аудитория за дейностите, събитията, постиженията и изследванията, които правят. Изразяват позицията си високо, застъпват се и защитават правата на хората, със и за които работят. Правят го прозрачно и отговорно, а чрез Портала търсят и новите си съмишленици. Успяват да привличат интерес сред читателите на Портала - доброволци, студенти, ученици, учители, юристи, хора от бизнеса, журналисти, кметове и секретари на общини, общественици и др.

А ето и останалите организации, получили награди:

В категорията „Организация с най-много публикации”:

  • Първо място - Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (171 публикации);
  • Второ място - Национална мрежа за децата (112 публикации);
  • Трето място - Сдружение „Каритас“ (62 публикации).

В категорията „Организация с най-посещаван профил”:

  • Първо място – Фондация „Лумос”;
  • Второ място – Национален алианс за социална отговорност;
  • Две трети места – Професионален форум за образование и Алианс за регионални и граждански инициативи.

В категорията „Най-четена новина":

В категорията „Най-препоръчвана новина" наградата бе за Международна младежка камара - България, за публикацията В Япония българка получи награда, давана на Елвис Пресли, Джеки Чан и Джон Кенеди“.

Facebook

SFbBox by website

logo title


sar
Logo IPPM 2018