На 16 юни 2021 г. в Хотел "RIU Pravets Golf&SPA Resort" - гр. Правец се проведе XIX Общо събрание на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България (НАПОС-РБ), в което взеха участие 107 делегати. Приветствия към участниците във форума отправиха Силвия Георгиева - изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Валя Радева - председател на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България (НАСО РБ), проф. д-р Андрей Захариев и Красимира Германова - почетни членове на НАПОС-РБ.

Прочети още...

Информационна среща-семинар на тема „Актуални въпроси пред общинските администрации в Република България при въвеждане на принципи и компоненти на електронното управление“ се проведе на 31 май 2018 г., в  Рамада София Хотел, организирана от Националната асоциация на секретарите на общини в Република България /НАСО РБ/ и ДА “Електронно управление“.

В семинара активно участие с въпроси и дебати по редица теми и проблеми по тях взеха над 100 представители на общините в РБългария, както и експерти от държавни администрации.

Прочети още...

По повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост на прием при Президента на Република България присъстваха представители на НАСО РБ: София Янчева - Председател на УС, Наталия Христова - Изпълнителен директор и Владимир Иванов - член на УС. По време на състоялата се среща с Президента, представителите на асоциацията поздравиха държавния глава с празника, обединяващ всички българи и изразиха благодарност за проявеното уважение и положително отношение към дейността на една от водещите професионални организации в местното самоуправление в РБ.

С удоволствие ви предаваме сърдечните поздрави на Президента, колеги!

Прочети още...

На 23 май 2017 г. в гр. София се състоя официалната церемония по награждаване на най-добрите практики, участвали в първото издание на Програма за добри практики в местното самоуправление в България 2016 / 2017.
В конкурса участваха 29 практики от 19 общини и 1 районна администрация. Във всяка категория за награждаване бяха номинирани 4 практики, награди получиха две от тях. Авторите на отличените практики ще посетят седалището на Съвета на Европа в Страсбург.

Прочети още...

Форум Гражданско Участие организира втора Национална среща за гражданско участие на 16-17 май. Тази година търсейки  какво ги свързва и какво ги мотивира да работят заедно, на една маса се събраха представители на организациите, членове на мрежата,  партньори и приятели от Национална асоциация на секретарите на общини в Република България, Заедно в часТук-тамДунавски форум за гражданско обществоECASНационален младежки форумМулти-култи колективКомисия Фулбрайтфондация Промянатафондация Джазтет, представители на община София и Троян, МРРБ.

Прочети още...

НА 9-10 май 2017 г. в гр. Пловдив се проведе СЕМИНАР НА ТЕМА: „ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА ЗА НОРМАТИВНИТЕ АКТОВЕ И ПРОИЗТИЧАЩИТЕ ОТ ТОВА ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТИ И АДМИНИСТРАЦИИ“, организиран съвместно с НАПОС РБ. Лектор на обучението бе СТЕФАН ТОДОРОВ – главен експерт в 44-то НАРОДНО СЪБРАНИЕ.

Основни теми на дискусията бяха:

  • преглед на промените в Закона за нормативните актове;
  • видове нормативни актове;

Прочети още...

Уважаеми колеги,

От линковете по-долу можете да се запознаете с публикацията на колегите от Професионалното обединение на държавните служители /ПОДС/ http://pods-bg.org/?p=2183 за обобщените Резултати от обществената консултация по ЗИД на Закона за държавния служител. http://pods-bg.org/wp-content/uploads/2016/02/Public-Consultation.pdf

Поздравяваме колегите от ПОДС и, персонално, колегата д-р Снежана Димитрова за отлично свършената работа!

На 4 февруари 2016 г., в клуб „Перото“, НДК, София Информационният портал за неправителствените организации в България (ngobg.info) раздаде годишните си награди за шеста поредна година.

Специалната награда „Най-верен последовател" получи Васил Панчаров, Изпълнителен директор на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България /НАСО РБ/.

Прочети още...

Работната среща на УС и КС на НАСО РБ с представители на МС и Съвета за административната реформа /САР/ бе проведена под формата на „работна закуска” на 17.04.2015 г. в Арбанаси, непосредствено след ОС.

По време на срещата нашите управителни органи, в конструктивен стил, поставиха и коментираха подробно почти всички актуални за секретарите на общини и общинските администрации въпроси.

Прочети още...

Продължава организирането и провеждането на периодичните срещи на изпълнителните директори на партньорските НПО в сферата на местното самоуправление. В периода 26 – 28 юни 2014 г. във Варна, по инициатива на НСОРБ и с любезното домакинство на АБЧО и колегата Марияна Иванова, изпълнителен директор, се проведе и третата среща. Домакините отново приятно ни изненадаха! Срещата се проведе в чудесния комплекс СОК „Камчия”, на около 20 км. от Варна.

Прочети още...

Търси

Език

Facebook

SFbBox by website

logo title


sar
Logo IPPM 2018